Navi ja Freddy

Lisäys: Navi ultrattu tiineeksi ma 13.3. ja pentujen odotetaan syntyvän huhtikuun lopulla viikolla 16.

Oma kasvattimme Navi (Flower Rock’s Penny Lane) antoi meidän kärsimättömien odotella lähes kaksi kuukautta yli arvioidusta juoksuajastaan. Suunnitelluista talvipennuista tuleekin kevätpentuja, jos kaikki onnistuu. Mukavampi se on pennuillekin kun pääsevät ulkoilemaan enemmän. Nyt vaan odotellaan rauhassa ja pidetään peukkuja!

Navin juoksut alkoivat vasta 1.2. Astutus oli viime sunnuntaina 12.2. ja toisto vielä maanantaina. Mitään ei jätetty arvailun varaan, vaan testasimme Navilta proge-arvot kolmeen kertaan. Ja hyvä niin, koska arvot nousivat todella nopeasti ja niiden mukaan astutuspäivät osuivat nappiin. Kolmantena päivänä se ei olisi enää kannattanutkaan. Tai mistä sitä tietää, ennen kuin kuukauden päästä ultrassa.

Täytyy kehaista, että Pirkanmaalla asusteleva pohjoisen poika Freddy (Karhupaimenen Mercury) hoiti homman epäröimättä ja tehokkaasti. Kaiken kaikkiaan molemmilta ensikertalaisilta kelpo suoritus. Tätä uskalsimme odottaa aiempien treffien perusteella. Pariskunta tuli loistavasti juttuun jo syksyllä, kun Navi kävi tapaamassa ensimmäistä kertaa tulevaa sulhastaan. Voimme siis kuvitella että olisivat valinneet toisensa ilman meidän suunnitteluapua.

Navi ja Freddy ovat avoimia, iloisia ja energisiä tapauksia. Tähän yhdistelmään päädyimme, koska meitä kiinnosti molempien paukkuvarmat ja täysipäiset luonteet sekä hyvät terveystulokset. Sukusiitosprosentti on myös alhainen; neljännessä sukupolvessa 0% ja kuudennessa 1,1%. Rakenteeltaan molemmat ovat terveitä, mutta näyttelymeriittejä ei ole toistaiseksi kovin paljon kertynyt. Omistajia kiinnostaa enemmän muut harrastukset.

Freddy harrastaa omistajansa Marin kanssa monipuolisesti PK-lajeja ja Rally-Tokoa, josta RTK1 on jo suoritettu. Navin kanssa sen omistaja Mirva harrastaa tavoitteellisesti PK-pelastusta, ja tavoitteena on hälytystasovaatimuksen suorittaminen ja VIRTA-tarkastus mahdollisesti jo tämän kauden aikana. Mikäli Navi pennuiltaan ehtii. Odotettavissa on, että tulevilla pennuillakin tulee olemaan virtaa erilaisiin harrastuksiin. Sohvakoiria emme ole kasvattamassa.

Tässä siis odottajille hieman tietoa, että asia on edennyt ensimmäiseen vaiheeseen. Nyt odotellaan taas kuukauden verran, jotta päästään tarkistamaan utrassa tuloksia. Palataan pian asiaan…

Lisätietoa yhdistelmästä https://flowerrocks.net/pentujapuppies/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: