Naville syntyi 10 pirteää pentua!

Viikko sitten oli jännä päivä. Täynnä iloa ja vähän suruakin. Odottelimme synnytyksen alkua yhdessä Navin omistajan Mirvan kanssa lauantaista alkaen. Sunnuntai-päivän aikana Navi vihdoin synnytti ripeässä tahdissa 10 pentua (3 narttua ja 7 urosta), jonka jälkeen supistelut lakkasivat kokonaan. Koska röntgenissä oli nähty varmasti vain 10 pentua, kuvittelimme että pentue oli kokonaisuudessaan siinä. Neljän tunnin kuluttua supistelu alkoikin uudelleen, ja vielä yksi urospentu syntyi valitettavasti kuolleena. Pieni itkuhan siinä tuli, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Olimme kuitenkin onnellisia 10 terveestä pennusta ja siitä, että viimeinenkin tuli ulos itsestään, eikä aiheuttanut Naville ongelmia. Tässä vaiheessa olimme aika poikki, vuorokauden valvottuamme.

Ensimmäinen viikko on mennyt siivillä. Pennut syövät aluksi noin tunnin välein, kun maitoa ei vielä tule paljoa kerralla ja kasvuvauhti on kova. Koska nisiä ei riitä yhtäaikaa kaikille, olemme antaneet myös lisäruokaa pullosta ja varmistaneet että kaikki saavat osansa tasapuolisesti.

Olemme päivystäneet ensimmäisen viikon pentulaatikon äärellä vuorotellen 24/7, ja Rofa myös nukkuu patjalla laatikon vieressä. Haluamme varmistua että alku menee hyvin, eikä havereita satu. Navi on alku-ihmetyksen jälkeen rentoutunut ja hoitanut pentunsa hienosti ja yllättävänkin rauhallisesti. Se jaksaa olla aloillaan pentulaatikossa pitkiäkin aikoja. Äitinsä Nelly oli selvästi hätäisempi emo, joka tykkäsi että kun lapset on syöneet hän voikin lähteä muualle touhuamaan.

Voit seurata pentujen kasvamista Facebook-sivuillamme, jonne päivitämme ahkerasti kuvia ja videoita. Narttupennut ovat olleet varattuina jo pitkään, mutta jos olet kiinnostunut urospennusta, on pari vielä tällä hetkellä ilman vahvistettua varausta. Ole siinä tapauksessa pian yhteydessä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: