Meistä/About

Beauceron-kasvatusta ja perhe-elämää

Olemme harrastaneet Beauceron-rotua vuodesta 2001, ja meillä on molemmilla ollut koiria jo lapsuudestamme 70-luvulta alkaen.

Kennel-nimi Flower Rock’s on myönnetty Rolf Blombergille keväällä 2017. Rolf suoritti kasvattajan peruskurssin marraskuussa 2016 ja ensimmäinen N-pentueemme rekisteröitiin uudelle nimelle kesällä 2017, ja toinen P-pentueemme keväällä 2019. Rolf on toiminut 2000-luvun alkupuolella sekä nyt Suomen Beauceron ry:n hallituksessa ja jalostustoimikunnassa, ja aikoinaan myös Helsingin Pelastuskoirien HePeKo:n hallituksessa (pj). Maria toimii Suomen Beauceron ry:n lehtitoimikunnassa lehden taitosta ja painosta vastaavana.

Liikumme koiriemme kanssa paljon luonnossa ja käymme jonkin verran näyttelyissä. Olemme aiemmin harrastaneet aktiivisesti pelastuskoiratoimintaa, nyt teemme tottista, rally-tokoa, paimennamme ja harrastamme silloin tällöin hakua ja jälkeä. Kilpailuviettiä meillä kummallakaan ei ole, joten siksi koiriltamme puuttuvat toistaiseksi koetulokset. Meidän mielestämme koira on ensisijaisesti perheenjäsen ja voi elää aktiivista ja virikkeellistä elämää ilman koesuorituksiakin, vaikka niitä toki kovasti arvostamme. Toki beussin kanssa täytyy olla monipuolisesti aktiivinen ja rakastaa ulkoilma-elämää. Tällä hetkellä elämäämme rikastaa säännölliset viikottaiset treenipäivät aktiivisten kasvattiemme kanssa, sekä järjestämämme kasvattipäivät sekä Suomen Beauceronien harrastustoiminta.

fullsizeoutput_3346

Asumme meren ja metsien ympäröimänä omakoti-alueella Helsingin Karhusaaressa ja kesäisin veneilemme ja mökkeilemme Sipoon saaristossa. Lapsemme ovat jo muuttaneet pois kotoa, joten voimme keskittyä nyt hyvällä omalla tunnolla koirien kanssa touhuamiseen. Perheemme nykyisiin Beauceroneihin, Nellyyn, Noomiin, Alisaan ja Sissiin voit tutustua täällä.

Ensimmäiset koiramme 70-luvulla

Meillä on aina ollut koiria (sekä muutama hamsteri, undulaatti ja Nymfi-papukaija). Ensimmäisen koiran Maria sai 10-vuotiaana, ja Ressun rotu oli silloin Suomessa harvinainen ja erikoinen Basenji (Abidjan 1974-1986). Samoihin aikoihin Rolf sai oman ensimmäisen koiransa Barbien (Barbie von der Nutzen), joka oli lyhytkarvainen Kääpiömäyräkoira.

ressu barbi

Koira- ja perhe-elämää 80- ja 90-luvuilla

Oman perheen perustamisen jälkeen meillä on ollut yhdessä kaksi Karkeakarvaista kääpiömäyräkoiraa; Fido (Malec Fido 1986-1996) ja Ecco (Mimin Ecco 1988-1994), kaksi Dobermannia; Ninni (Dufas Linnea 1990-2002) ja Emmy (Dufas Emmy 1994-1999). Koirat kuuluivat tiiviisti lapsiperheemme elämään ja niitä oli yhtä aikaa jopa kolme kerrallaan.

fido1 ecco  ninni-emmy-fido emmyninni-emmy fido-ninni

ENSIMMÄINEN BEAUCERON 2001

2000-luvulla meille tulivat Australian paimenkoira Nala (Glenhouse’s Fish and Chips 2002-2018) ja Beauceron Mindy (Moisionmäen Mesimarja 2001-2015) Kuva: Tiiu Kaitalo, vuoden välein, ja niiden kanssa harrastettiin pelastuskoira-lajeja, raunioita ja metsähakua. Kun molemmat olivat jo yli 10-vuotiaita oli aika miettiä seuraavaa koirakaveria ja beussi oli aika selvä valinta. Nelly (Moisionmäen Imelda 2013- ) tuli meille Moisionmäeltä, kuten iso-tätinsä Mindykin. Nellyn ensimmäisestä pentueesta keväällä 2017 jätimme meille oman kasvattimme Noomin (Flower Rock’s Night Fly).

nala nala2 reelinki

Koirat ovat tuoneet meidän elämään todella paljon iloa, reippailua, harrastuksia ja ystäviä. Mutta myös surua ja murhetta kuten valitettavan usein voi käydä. Olemme käyneet läpi useita koirien perinnöllisiä sairauksia ja leikkauksia, ja siksi arvostammekin koirien jalostamisessa erityisen paljon terveyttä. Tämä onkin yksi vahvoista syistä miksi päädyimme, ja aiomme myös jatkaa, Beauceronien parissa. Meidän kaikista rakkaista omista koirista Beussit (ja Aussi) ovat olleet yksilöinä terveimpiä, vaikka jokainen rotu ja persoona onkin jättänyt meihin kullanarvoisen jälkensä.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: