Meistä/About

FLOWER ROCK’S -KENNEL

Kennel-nimi Flower Rock’s on myönnetty Rolf Blombergille keväällä 2017. Rolf suoritti kasvattajan peruskurssin marraskuussa 2016 ja ensimmäinen Beauceron N-pentueemme rekisteröitiin uudelle nimelle kesällä 2017 ja toinen P-pentueemme keväällä 2019. Vaikka kasvatustyömme onkin vasta alussa, on monen rotuisia koiria kuulunut aktiivisesti elämäämme jo 80-luvulta asti.

Liikumme koiriemme kanssa paljon luonnossa ja käymme jonkin verran näyttelyissä. Olemme aiemmin harrastaneet aktiivisesti pelastuskoiratoimintaa, ja nyt paimennamme ja harrastamme hakua ja jälkeä. Kilpailuviettiä meillä kummallakaan ei ole, joten siksi koiriltamme puuttuvat koetulokset. Meidän mielestämme koira on ensisijaisesti perheenjäsen ja voi elää aktiivista ja virikkeellistä elämää ilman kilpaharrastuksiakin. Tai ainakaan harrastamisen ei tarvitse olla niin vakavaa. Toki beussin kanssa täytyy olla monipuolisesti aktiivinen ja rakastaa ulkoilma-elämää. Rolf on toiminut 2000-luvun alkupuolella ja nyt Suomen Beauceron ry:n hallituksessa, sekä aikoinaan myös Helsingin Pelastuskoirien HePeKo:n (pj) hallituksessa.

Asumme meren ja metsien ympäröimänä omakoti-alueella Helsingin Karhusaaressa ja kesäisin veneilemme ja mökkeilemme Sipoon saaristossa. Lapsemme ovat jo muuttaneet pois kotoa, joten voimme keskittyä nyt hyvällä omalla tunnolla koirien kanssa touhuamiseen.

NELLY, FLOWER ROCK’S KANTANARTTU

Nelly (Moisionmäen Imelda) on perheemme järjestyksessään toinen Beauceron-rodun edustaja. Molemmat ensimmäisistä Beauceroneistamme ovat olleet erityisen terveitä ja luonteeltaan erinomaisia koiria, ja siksi rakastuimme tähän rotuun ja innostuimme jopa  sen kasvattamisesta. Me tavoittelemme koirien kasvattamisessa ensisijaisesti fyysisesti ja psyykkisesti terveitä koiria, joiden kanssa voi harrastaa monipuolisesti ja elää kivaa elämää perheen parissa. Beauceronin tulee olla aktiivinen, hyvä hermoinen ja sporttinen koira, ja kaikkea tätä mm. Nelly meille edustaa.

ENSIMMÄISET KOIRAMME 70-LUVULLA

Meillä on aina ollut koiria (sekä muutama hamsteri, undulaatti ja Nymfi-papukaija). Ensimmäisen koiran Maria sai 10-vuotiaana ja Ressun rotu oli silloin Suomessa harvinainen ja erikoinen Basenji (Abidjan 1974-1986). Samoihin aikoihin Rolf sai oman ensimmäisen koiransa Barbien (Barbie von der Nutzen), joka oli lyhytkarvainen Kääpiömäyräkoira.

ressu barbi

KOIRA- JA PERHE-ELÄMÄÄ 80- JA 90-LUVUILLA

Oman perheen perustamisen jälkeen meillä on ollut yhdessä kaksi Karkeakarvaista kääpiömäyräkoiraa; Fido (Malec Fido 1986-1996) ja Ecco (Mimin Ecco 1988-1994), kaksi Dobermannia; Ninni (Dufas Linnea 1990-2002) ja Emmy (Dufas Emmy 1994-1999). Koirat kuuluivat tiiviisti lapsiperheemme elämään ja niitä oli yhtä aikaa jopa kolme kerrallaan.

fido1 ecco  ninni-emmy-fido emmyninni-emmy fido-ninni

ENSIMMÄINEN BEAUCERON 2001

2000-luvulla meille tulivat Australian paimenkoira Nala (Glenhouse’s Fish and Chips 2002-2018) ja Beauceron Mindy (Moisionmäen Mesimarja 2001-2015) Kuva: Tiiu Kaitalo, vuoden välein, ja niiden kanssa harrastettiin pelastuskoira-lajeja, raunioita ja metsähakua. Kun molemmat olivat jo yli 10-vuotiaita oli aika miettiä seuraavaa koirakaveria ja Beussi oli aika selvä valinta. Nelly (Moisionmäen Imelda 2013- ) tuli meille Moisionmäeltä kuten iso-tätinsä Mindykin. Nellyn ensimmäisestä pentueesta keväällä 2017 jätimme meille oman kasvattimme Noomin (Flower Rock’s Night Fly).

nala nala2 reelinki

Koirat ovat tuoneet meidän elämään todella paljon iloa, reippailua, harrastuksia ja ystäviä. Mutta myös surua ja murhetta kuten valitettavan usein voi käydä. Olemme käyneet läpi useita koirien perinnöllisiä sairauksia ja leikkauksia, ja siksi arvostammekin koirien jalostamisessa erityisen paljon terveyttä. Tämä onkin yksi vahvoista syistä miksi päädyimme, ja aiomme myös jatkaa, Beauceronien parissa. Meidän kaikista rakkaista omista koirista Beussit (ja Aussi) ovat olleet yksilöinä terveimpiä, vaikka jokainen rotu ja persoona onkin jättänyt meihin kullanarvoisen jälkensä.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggers like this: