Pentu talossa

Kaksi kuukautta on eletty taas kolmen koiran taloudessa. Onhan tämä aikamoista säätöä, mutta periaatteessa vaiva on sama kunhan pissatusrytmi tasaantuu aikuisten tasolle. Keittiössä on nyt mm. pentu-aitaus jossa Sissi viettää päivisin aikaa, myös silloin kun mamma tekee töitä kotona. Matot on rullattu toistaiseksi kellariin ja kengät ja muut irtotavarat on kaapeissa. Tilaa meillä on usealle isolle koiralle tarpeeksi mutta mm. seuraavaa autohankintaa täytyy kuitenkin miettiä uudella tavalla. Enemmän koirien kuin ajofiiliksen kannalta… Tavoitteena olisi päästä tulevina vuosina käymään koirien kanssa näyttely- tai lomareissussa myös ulkomailla, joten tavaraakin täytyy mahtua mukaan. Myös harrastaessa koirien täytyy odotella autossa pitkiäkin aikoja ja koipia pitäisi päästä ojentamaan treenivuorojen välillä.

Treeneissä ollaankin käyty tänä syksynä aktiivisesti jotta Sissi on päässyt kokeilemaan erilaisia lajeja ja paikkoja heti 10 viikon ikäisestä lähtien. Hakutreenit ovat olleet kullan arvoisia pienen pennun maailmankuvaa laajennettaessa. Täytyy erikseen mainita kuinka kivaa on ollut harjoitella kannustavassa ja mukavassa beussiporukassa! Jälkeä on myös kokeiltu ja pentukoulussakin käyty. Lampaita ei olla kuitenkaan vielä tavattu, koska niitä ei valitettavasti asustele meillä päin. Tässä vaiheessa kaikki harjoittelu on vain hauskaa leikkiä, mutta sen varjolla myös vahvistetaan pennun rohkeutta ja uteliaisuutta. Pieniä hihnakävelyitä on käyty tekemässä myös Itiksessä ja Porvoossa. Pelloilla ja metsässä täytyy Sissin riehumista isojen kanssa toppuutella ettei voimat lopu kesken ja pikkuinen jää jalkoihin. Meidän oman kasvattiporukan tottistreenit ovat olleet tauolla, mutta heti ollaan sielläkin mukana kun saadaan taas järkättyä. Tässä vaiheessa harjoitellaan vain käytöstä ja arkitottista.

Kuva Kati Näveri

Sissi muistuttaa ainakin tässä vaiheessa luonteeltaan hyvin paljon avoimia Nellyä ja Alisaa, ja sillä taitaa olla enemmän harkintaa kuin meidän omilla kasvateilla on ollut. Se ei ole ollenkaan huono juttu, koska potkua tuntuu myös olevan. Napakan Noomin kanssa yhteiselo on mennyt hyvin, lukuunottamatta paria nenänaarmua jotka Sissi sai yrittäessään ottaa uhkarohkeasti Noomilta puruluuta. Toivottavasti tämä opetus jäi mieleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: