Alisalla priimat luustokuvat!

Odotimme Alisan luuston kuvaamista yli 2-vuotiaaksi, jotta saimme samalla kertaa virallisen lausunnon spondyloosista. Odotus on nyt palkittu, priimaa tuli 🎉

Eternal Flame Heart Boyard (Alisa): A/A, 0/0, VA0, LTV0, SP 0

Alisan toimme pentuna tsekeistä ja se asuu sijoituskoirana Hannelen luona Lappeenrannassa. Sillä on hyvä sukutaulu ja laajasti tutkitut terveystulokset myös molemmilla vanhemmilla. Alunperinkin oli tavoitteena että voisimme jossain vaiheessa pennuttaa Alisaa ja nyt voimme huokaista helpotuksesta terveystietojen suhteen ja aloittaa urosvalinnan suunnittelun. Alisa on kasvanut ja ”aikuistunut” melko nopeasti ja uskomme että vuoden päästä 3-vuotiaana se on kypsynyt tarpeeksi astutukselle. Siihen mennessä ehditään saada vielä lisää kokemuksia ja tuloksia näyttelyistä ja mahdollisesti käytöstäkin. Paimennustaipparin Alisa ja Hannele ehtivätkin jo suorittaa.

Alisa on sosiaalinen ja avoin sekä ihmisiä että muita koiria kohtaan ja asuu koira- ja lapsiperheessä. Pentuna Alisa oli beussimaisen riehakas ja se on seissyt alusta asti tukevasti omilla tassuillaan. Luonnetta ja tilannetajua on ”testailtu” säännöllisillä vierailujaksoilla meillä Helsingissä Nellyn, Noomin ja kasvattiemme seurassa. Meidän laumaan se on asettunut loistavasti alusta alkaen. Isossa porukassa Alisa ei ole päällepäsmäri, ei liian vilkas, erityisen terävä tai kovapäinen. Arkuutta ääniin tai uusiin tilanteisiin ei ole todettu. Voidaan rehellisesti sanoa että luonne on juuri sitä mitä haimmekin ja olemme erittäin tyytyväisiä. Luonnetesti tai MH olisi tavoitteena kunhan vielä tulee ikää ja kokemusta lisää.

Tavoitteenamme on kasvattaa mahdollisimman terveitä ja rakenteeltaan sopusuhtaisia koiria, joissa on potkua harrastuksiin mutta joiden kanssa voi elää turvallisesti myös normaalia perhe-elämää. Arkuus, agressiivisuus tai liika terävyys ovat ominaisuuksia joita haluamme välttää kasvatustyössämme kaikin tavoin! Koiran täytyy sopeutua kaikkiin normaalielämän tilanteisiin, lapsiin ja muihin koiriin. Toki täytyy muistaa että omistaja, elinolot ja aikainen sosiaalistamistyö (tai sen puute) ratkaisevat loppukädessä millainen koirasta tulee, mutta lähtökohtien tulisi olla mahdollisimman hyvät. Seuraamme ja raportoimme Alisan kasvamista aikuiseksi säännöllisesti jotta meiltä pentua harkitsevat saavat mahdollisimman tarkan kuvan siitä osuvatko arvomme ja tavoitteemme yhteen. Ja aina kannattaa olla yhteydessä ja tulla tutustumaan hyvissä ajoin.

Kuvat: Minna Virtanen ja Kati Näveri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: