Peltolenkkejä, harrastuksia, näyttelyitä ja muuta kasvattien elämää

Vuodenvaihde meni hujauksessa, koska kalenteri on ollut täynnä monenlaista menoa. Sijoituspentumme Alisa (Eternal Flame Heart Boyard) on kotiutunut hienosti Hannelen perheen ja Via-beaussin luo Lappeenrantaan, ja on todella vilkas tapaus. Kävimme viikonloppumatkalla tammikuun alussa katsomassa Alisaa ja totesimme että pentu on energinen, rohkea, avoin ja erittäin kaunis. Odottelemme Alisaa kovasti meille hoitoon 🙂

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Kevään 10 kk vanhan P-pentueemme kanssa pidämme tiiviisti yhteyttä ja tapailemme viikottain eri kokoonpanoilla pelto- ja metsälenkeillä. Yhteislenkkejä jatkamme myös siksi, että kaikki tulevat myös jatkossa toimeen keskenään ja saavat purkaa energiaansa ”beussimaiseen” tapaan. Muutama pentu on ollut meillä viikonloppuhoidossa ja saamassa Nelly-mammalta, ja erityisesti Noomi-isosiskolta, koulutusta laumajärjestykseen ja vanhempien kunnioittamiseen. Noomi ei ole koirasosiaalinen, mutta se on hyväksynyt pennut vierailuille pienen alkupomotuksen jälkeen. Tapaamiset tekevät siis erittäin hyvää myös Noomin pinnan venytykselle!

Olemme super-onnellisia siitä, että omistajat viettävät pentujen kanssa aktiivista, sosiaalista elämää ja testailevat ennakkoluulottomasti eri harrastuksia. Lajeina on tässä vaiheessa mukana rally-tokoa, tottista, hakua, paimennusta ja jopa nose-workia. Pelastushommiin tähdätään myös. Kaikki innostuivat kesän erkkarin jälkeen näyttelyistäkin. Onhan sekin hyvää harjoitusta nuorille koirille, ja kiva tapa tavata beussi-ihmisiä. Arvostelut kaikissa näyttelyissä ovat olleet oikein lupaavia. Meille kasvattajina on antoisaa, että näemme pentujen kehitystä läheltä, ja voimme tarvittaessa antaa tukea ja neuvoa erilaisissa kysymyksissä.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

N-pentueemme täyttää keväällä 3 vuotta. Nämä 6 ovat täpäkkää sakkia ja perineet kaikki hyvät käyttöominaisuudet; toimintakykyä, itsenäisyyttä ja jopa terävyyttä. Noomin tulos kesän jalostustarkastuksessa (9-9-8) kertoi myös hyvästä hermorakenteesta ja laukauspelottomuudesta, ja Ceran (Flower Rock’s Nylon Beat) syksyllä suoritettu Petotesti rohkeudesta ja puolustushalusta. Osa on menossa vuoden sisällä luonne- tai MH-testiin. Pentueen kanssa harrastetaan monipuolisesti paimennusta, agilitya, pelastusta, rally-tokoa, hakua, jälkeä ja silloin tällöin maalimiestäkin. Loistavia koiria ja eteviä ohjaajia! Nyt joidenkin pitäisi vaan ylittää henkinen kynnys ja ilmoittautua kisoihin muutamassa lajissa 🙂

Yhteydenpito N-kasvatteihin on säilynyt tiiviinä, vaikka puolet porukasta asuukin Hämeessä. Ainolle (Flower Rock’s Never Say Never) suunnitellaan pentuja tulevalle keväälle Moisionmäen kennelissä, joten odotamme mielenkiinnolla miten pentueen ominaisuudet periyvät siellä eteenpäin.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: