Pentutreffejä ja näyttelytreenit

Flower Rock’sien kesä on ollut aktiivinen. Pennut ovat tapailleet toisiaan lähes joka viikkoisilla pentutreffeillä Karhusaaressa siitä alkaen kun lähtivät meiltä toukokuussa. Meillä kasvattajina on ollut siksi loistava mahdollisuus seurata niiden kehitystä läheltä. Jo pikku pentuina todetut hallitsevat luonteenpiirteet ovat vieläkin selvästi nähtävissä. Tästä eteenpäin myös kotikasvatus, monipuoliset kokemukset ja harrastaminen muokkaavat vahvasti pentujen käytöstä ja persoonaa.

On ollut hauska todeta kuinka pennuilla on jo nyt hieno suhde omistajiinsa, ja kuinka paljon ne ovat oppineet – pentukursseilla ja itsenäisellä harjoittelulla. Tässä vaiheessa onkin tärkeää tutustua erilaisiin harrastuslajeihin ja muihin touhuihin, jotta kaikki löytävät omat rutiininsa ja koiralleen sopivat harrastukset. Toisille harrastus oli selvä jo pentua hankkiessa, mutta moni haluaa myös kokeilla eri lajeja ja katsoa mikä koiralle ja itselle käy parhaiten. Valinnan varaa on!

Koko meidän pikku pentue on ilmoittautunut Suomen Beauceron ry:n vuosittaiseen erikoisnäyttelyyn Saloon elokuun lopussa. Isommista ”pennuista” erkkariin on tulossa Noomi ja Aino. Ja Nelly-mamma tietysti. Erikoisnäyttelyyn on ilmoittautunut yli 90 Beauceronia, joten siitä tulee varsinainen elämys koko poppoolle! Järjestimme eilen ensimmäisen näyttely-koulutuksen Mari Kurenmaan vetämänä, ja siitä innostuneena kertausharjoituksetkin on jo buukattu. Harjoituksiin osallistui yhteensä 12 koiraa, Flower Rock’sien lisäksi myös muutama kaveri-beussi. Kuvissa harjoittelee penturyhmä 🙂

Syyskuussa mennään porukalla paimentamaan, ja sen jälkeen ainakin tottistelemaan ja hakumetsään. Nosework ja jälki kiinnostavat myös. Joten yhteistä ohjelmaa piisaa myös jatkossa!

One thought on “Pentutreffejä ja näyttelytreenit

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: