Ranskalaisia ja hakukoulutusta elokuussa

Sissin kasvattajat Alexandre ja Anne Mélard lastensa kanssa matkustivat Suomeen kahdeksi viikoksi elokuun alussa. Kutsuimme heidät vierailulle ja tapaamaan des Monts du Lac -kasvattiaan Sissiä, jonka Rolf haki heiltä vuosi sitten Ranskasta. Ensimmäisen viikon he asuivat meillä Helsingissä, ja ehdimme jutella paljon yhteisistä kiinnostuksen kohteistamme; pelastuskoiraharrastuksesta, rodusta ja kasvatustyöstä, jota Alex tekee Eric Vavassorin kanssa yhteisellä kennel-nimellä. Alex Ranskassa ja Eric USA:ssa.

Alexia kiinnosti tietenkin erityisesti nähdä Sissiä, mutta myös muita suomalaisia beauceroneja. Ensimmäiselle viikonlopulle sattuikin sopivasti Suomen Beauceron ry:n hakukoulutuspäivä, jonka Piko ja Upi Kallinen järjestivät Pyhtään upeissa metsämaisemissa. Tähän koulutuspäivään osallistuivat meidän kaikki neljä koiraa; Sissi, Noomi, Nelly ja Alisa, sekä kolme muuta beussia ja yksi australian karjakoira. Treenipäivässä oli mukana jo kisakunnossa olevia koiria, sunnuntai-harrastelijoita, sekä aivan aloittelijoita kuten Sissi ja Alisa. Oli mahtava huomata kuinka kaikki syttyivät ja nauttivat hausta. Maasto oli myös kaunista, sopivan vaihtelevaa ja hyvällä näkyvyydellä (ei tarvinnut juosta pusikoissa 😉). Alexin mukaan suomalaiset olivat ihailtavan keskittyneitä omiin ja muiden suorituksiin. Ranskassa aikaa menee kuulemma enemmän yleiseen seurusteluun sekä ruokataukoon telttoineen, joka meillä oli ranskalaisen mittapuun mukaan hyvin askeettinen (pari ruisleipää seisaaltaan sateessa ilman sateenvarjoa…😂)

Alex nautti valtavasti näkemästään, uroskoirien leikittämisestä ja suomalaisten treenausmetodien seuraamisesta. Voi sanoa että matkailu avartaa molempiin suuntiin. Meidän onneksi Alex ja tyttärensä Margaux myös valokuvasivat koko metsäreissun, josta meille jäivät alla olevat upeat muistot. Kiitokset myös Pikolle ja Upille hienosta koulutuspäivästä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: