Pentujen (3+3) synnytys perjantaina 15.3.

Nellyn synnytys meni täydellisesti. Mammasta huomasi jo odotuksen aikana, että se tiesi tällä kertaa mitä oli tapahtumassa. Ensimmäisen pentueen synnytyksen aikainen hätäily ja hosuminen puuttui täysin. Koko odotuksen ajan Nelly oli iloinen ja onnellinen, mikä vaikuttaa aina positiivisesti myös pentujen kehitykseen. Avautuminen alkoi kunnolla torstaina, ja teimme useita pieniä kävelyretkiä Karhusaaressa päivän aikana. Iltapäivällä näyttikin siltä, että synnytys käynnistyy vielä vuorokauden sisällä. Juliska ajeli tyttärensä Emmin kanssa Tampereelta meille kätilöimään illaksi, ja me ehdimme vaihtaa rauhassa kuulumiset ja jopa torkahtaa muutaman tunnin, kunnes työntövaihe alkoi viideltä aamulla.

Ensimmäinen pentu syntyi klo 05.10, ja kaikki pennut olivat ulkona reilussa kolmessa tunnissa klo 08.30. Pennut ovat terveitä ja reippaita, ja alkoivat syödä hyvin heti syntyessään. Pentue jakaantui tasan 3 tyttöön ja 3 poikaan, ja painot vaihtelivat n 500-600 gramman välillä. Nelly synnytti rauhallisesti ja keskittyi heti pentujen hoitamiseen. Ruokahalu on ollut sekä mammalla että pennuilla hyvä koko ajan, eikä Nelly ole poistunut pentulaatikosta vapaaehtoisesti kuin hätäisesti ruokailemaan, juomaan ja pisulle. Tästä alkaakin kahdeksan viikon pituinen, ihanan intensiivinen pentu-aika meidän perheessä 🙂

2 thoughts on “Pentujen (3+3) synnytys perjantaina 15.3.

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: