Pyöräilyä ja paimennusta

Kesän helteet on ohi ja nyt voidaan taas aloittaa treenaaminen. 30 asteen helle vaikutti varsinkin Nellyyn, ja se halusi enimmäkseen oleskella viileämmässä sisätiloissa kuin olla meidän kanssa ulkona. Kesän aikana olemme käyneet kerran viikossa Somerolla paimennuskurssilla, mutta muutoin koirat ovat saaneet lepäillä. Paimennuksen lisäksi olemme jo kerran päässeet Noomin kanssa hakutreeneihin Nummelassa ja sitäkin aiomme jatkaa molempien kanssa.

Pyöräilyä Rofa on harrastanut Nellyn kanssa jo pitkään ja nyt myös Noomin kanssa on aloitettu rauhalliset harjoitukset. Nuoren koiran kanssa pyöräily tulee aloittaa vasta noin puolentoista vuoden iässä, ja silloinkin vain pienillä lenkeillä, ettei luusto ja tassut rasitu. Vauhti on sopiva silloin kun koira ravaa rennosti. Pyöräilyn jälkeen täytyy myös levätä kunnolla ja huoltaa lihaksistoa esim hieromalla. Pyöräily on erittäin hyvää liikuntaa ja kehittää myös liikkeitä sulavammiksi. Alla olevien Instagram-linkkien hidastetuista videoista näkee selvästi kuinka Noomin askellus on vielä lyhyempää, koska sen liikkeet eivät ole kehittyneet valmiiksi.

Noomin pyöräilyharjoitus

Nelly pyöräilee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: