Harrastamista

Koiran kanssa harrastamisen voi aloittaa missä iässä vain. Tämä pätee sekä koiriin että ihmisiin 🙂 Meillä harrastettiin viimeksi aktiivisesti pelastusraunioita ja hakua lähes 10 vuotta sitten edesmenneiden Mindyn (Moisionmäen Mesimarja) ja Nala-aussin kanssa. Nyt elokuussa pääsimme mukaan Nellyn ja Noomin kanssa uuteen metsähaku-porukkaan ja voi kuinka kivaa se taas onkaan! Koirilta meni muutama kerta ihmetellessä ja nakkeja syödessä, mutta sitten lamppu syttyi molemmilla. Jo muutama kerta treeneissä osoitti että 5-vuotias koirakin oppii ja innostuu uusista asioista. Puhumattakaan 1,5-vuotiaasta energiapakkauksesta, jolle tämä laji tuntuu heti omalta. Haussa saa juosta täysillä, eikä tarvitse ainakaan näin aluksi itsehillintää samalla tavalla kuin toisessa lajissamme paimennuksessa. kts. videot alla (ensimmäisessä Noomi ja toisessa Nelly).

Paimentamassa ollaan käyty säännöllisesti kesästä saakka ja pientä edistystä on nähtävissä. Nelly toimii rauhallisesti ja nätisti lampailla, kun Noomin kanssa koko aika on mennyt rauhoittumisen harjoittelussa. Viime lauantaina Briardien paimennuspäivässä se näytti kuitenkin edistymisen merkkejä. Täytyy vaan olla kärsivällinen ja käydä treeneissä.

IMG_8017

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: